Salata od junećeg mesa
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Juneće meso:
250 grama
Krastavci:
1 komad
Riža:
150 grama
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
2 kašike
Ocat:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Junetinu skuhati i isjeckati na kocke.
Rižu također skuhati.
Crveni luk i krastavac pomiješati sa rižom i ohlađenim mesom, dodati sol i biber, posuti uljem i octom, pa salatu ostaviti u frižider.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.