Salata od kupusa i špinata u umaku od brusnice
Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Kupus:
2 šolje
Špinat:
2 šolje
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Sok od brusnice:
1/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk i papriku pa pirjajte dok ne osjetite aromu.
Dodajte kupus i špinat, začinite sa soli pa pirjajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte sok od brusnice i ostavite da pirja dok ne dobijete gust umak.
Skinite sa vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.