Salata od lubenice i feta sirom u čašama
Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Sastojci
Lubenica:
1/2 komada
Krastavac:
2 komada
Feta sir:
55 grama
Menta:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Instrukcije
Izrežite lubenicu na kocke veličine 4 cm, uklanjajući koru.
Pomoću kašike ili izdubivača za voće, izdubite sredinu svake kocke lubenice, ali samo do polovine.
U velikoj zdjeli pomiješajte krastavac narezan na kockice, izmrvljenu fetu, sitno sjeckanu mentu, maslinovo ulje i so.
Kašikom napunite lubenice smjesom od krastavca i fete.
Poslužite uz dodatak svježe mente. Ohladite prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.