Salata od makarona i tunjevine
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 8 minuta
Sastojci
Makaroni:
450 grama
Celer:
3 komada
Crveni luk:
1/4 šolje
Peršun:
1/4 šolje
Mrkve:
1 komad
Konzervisana tunjevina:
300 grama
Majoneza:
1/2 mililitra
Jogurt:
1/4 šolje
Jabučni ocat:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovo ocijedite.
U većoj zdjeli pomiješajte celer, luk, peršun, mrkvu i tunjevinu. Dodajte makarone i lagano izmiješajte.
Pomiješajte u manjoj posudi majonezu, ocat i jogurt. Prelijte preko makarona i začinite sa soli i biberom.
Promiješajte, poklopite i čuvajte u frižideru prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.