Salata od tunjevine
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Buranija:
250 grama
Tunjevina:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
Po želji
Peršun:
Po želji
Paradajz:
200 grama
Maslinovo ulje:
1/2 kašičice
Ocat:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U veću posudu staviti vodu da prokuha, dodati buraniju i kuhati 4-5 minuta.
Buraniju ocijediti, staviti u hladnu vodu, pa kada se ohladi, isjeći je na manje dijelove.
U posebnu posudu staviti tunjevinu, isjeckani luk, celer, peršun, paradajz, maslinovo ulje, ocat i ostale začine, dodati buraniju, sve izmiješati i servirati salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.