Salata s rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riža kuhana:
2 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Konzervisano kestenje:
1/2 šolje
Mrkva:
1/4 šolje
Celer:
1/4 šolje
Kikiriki:
1 kašika
Ulje:
3 kašike
Crveno vino:
2 kašike
Šećer:
1/2 kašike
Instrukcije
Dodajte rižu u zdjelu i promiješajte je s viljuškom.
Dodajte bijeli luk, kestenje, mrkvu, celer, zeleni luk i kikiriki.
U posudi kombinirajte ulje, ocat, i šećer, dobro izmiješajte a zatim prespite preko salate.
Poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.