Salata s crvenim kupusom
Služi: 1 osobuPriprema: 4 minuta
Sastojci
Crveni kupus:
2 glavice
Paradajz:
2 komada
Metvica:
1/2 kašike
Maslinovo ulje:
3 kašike
Sok od limuna:
5 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Biber:
Po želji
Instrukcije
U veću zdjelu stavite kupus, paradajz i metvicu.
Pomiješajte u manjoj posudi maslinovo ulje i sok od limuna. Začinite sa bijelim lukom u prahu, soli i biberom.
Prelijte kupus i paradajz s napravljenim umakom.
Dobro izmiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.