Salata s gljivama i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Gljive:
250 grama
Sir ementaler:
150 grama
Celer:
1 kašičica
Timijan:
1 kašičica
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte gljive u posoljenoj vodi dok ne omekšaju a zatim ocijedite, narežite i stavite u posudu za salatu.
U manjoj zdjeli pomiješajte sir, celer, timijan i sok od limuna.
Prelijte gljive s napravljenim dressingom.
Začinite sa soli i biberom, izmiješajte pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.