Salata s ječmom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Ječam:
3/2 solja
Voda:
8 šolja
Peršun:
3 šolje
Bosiljak:
2 kašike
Zeleni luk:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1/4 šolje
Ulje:
1/2 šolje
Umak od soje:
1 kašičica
Paradajz:
2 komada
Instrukcije
U loncu kipuće vode kuhajte ječam 15 minuta, ocijedite pa kuhajte na pari još 10 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Hladnom ječmu dodajte peršun, bosiljak i mladi luk i sve dobro izmiješajte.
U manjoj zdjeli napravite dressing za salatu tako što umutite sok od limuna, ulje za salatu i umak od soje.
Dodajte paradajz u dressing pa sve prespite preko salate.
Ostavite da odstoji 5-10 minuta pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.