Salata s mladim krompirom, tunjevinom i špinatom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mladi krompir:
500 grama
Umak od bosiljka:
2 kašike
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vinski ocat:
1 kašika
Špinat:
225 grama
Pržena crvena paprika:
2 komada
Tunjevina:
2 konzerve
Instrukcije
Kuhajte krompir u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekša, oko 15-20 minuta.
U međuvremenu pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sol i biber da napravite dressing.
U zdjeli za salatu pomiješajte ocijeđeni krompir s paprikom i špinatom.
Prelijte s napravljenim dressingom a zatim lagano umiješate tunjevinu i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.