Salata s narandžom i lukom
Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Sastojci
Narandže:
6 komada
Vinski ocat:
3 kašike
Maslinovo ulje:
6 kašika
Origano:
1 kašičica
Crveni luk:
1 glavica
Crne masline:
1 šolja
Luk vlasac:
1/2 šolje
Instrukcije
Narežite svaku narandžu poprečno na 4-5 kriški.
Stavite kriške u posudu za salatu pa pospite sa octom, maslinovim uljem i origanom.
Promiješajte i ostavite u frižider da marinira 30 minuta.
Nakon 30 minuta salatu izvadite, promiješajte ponovo pa ukrasite sa crvenim lukom, maslinama i nasjeckanim vlascem i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.