Salata sa piletinom i sosom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pileće filete:
250 grama
Krastavac:
2 komada
Crvena paprika:
2 komada
Žuta paprika:
2 komada
Paradajz:
2 komada
Mrkva:
2 komada
Majoneza:
140 grama
Kečap:
50 grama
Jogurt:
200 mililitara
Kupus:
1/2 glavice
Sol:
2 prstohvata
Ulja:
2 kašike
Ocat:
2 kašike
Zelena salata:
Po želji
Instrukcije
Piletinu skuhajte i isjecite na komade.
Pomiješajte povrće u zdjeli za salatu.
Dodajte ulje, ocat i sol.
U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt i kečap. Dobro umutite.
U tanjire za posluživanje stavite prvo list zelene salate, zatim dodajte salatu s paprikom i paradajzom.
Prelijte salatu s napravljenim sosom i na vrhu dodajte piletinu pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.