Salata sa repom, avokadom i špinatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 6 minuta
Salata sa repom, avokadom i špinatom

Sastojci

Repa:
700 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašika
Maslinovo ulje:
2 kašike
Špinat:
1 šolja
Kozji sir:
50 grama
Avokado:
1 komad

Instrukcije

  1. Kuhajte repu na pari, dok ne omekša, oko 20-25 minuta, pa ostavite da ohladi. Nakon što repa ohladi, ogulite je, narežite na kriške i stavite u posudu za salatu.

  2. U manjoj zdjeli pomiješajte bijeli luk sa soli a zatim dodajte sok od limuna i maslinovo ulje.

  3. Dodajte zelje, sir i avokado kuhanoj repi, sve prelijte dressingom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.