Salata sa repom, avokadom i špinatom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Repa:
700 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašika
Maslinovo ulje:
2 kašike
Špinat:
1 šolja
Kozji sir:
50 grama
Avokado:
1 komad
Instrukcije
Kuhajte repu na pari, dok ne omekša, oko 20-25 minuta, pa ostavite da ohladi. Nakon što repa ohladi, ogulite je, narežite na kriške i stavite u posudu za salatu.
U manjoj zdjeli pomiješajte bijeli luk sa soli a zatim dodajte sok od limuna i maslinovo ulje.
Dodajte zelje, sir i avokado kuhanoj repi, sve prelijte dressingom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.