Salata sa rezancima, piletinom i povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Rezanci:
100 grama
Ulje:
3 kašike
Med:
3 kašike
Susamovo ulje:
1 kašika
Rižin ocat:
1 kašika
Umak od soje:
1 kašika
Đumbir:
3/2 kasicica
Crvena paprika:
1 kašičica
Kuhana pileća prsa:
3 šolje
Crveni kupus:
1 šolja
Zeleni luk:
4 glavice
Mrkve:
2 komada
Crvena paprika:
1 komad
Instrukcije
Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži a zatim isperite hladnom vodom i ocijedite.
Pomiješajte u manjoj posudi ulja, med, ocat, umak od soje, đumbir i 1 kašičicu crvene paprike.
U veću zdjelu stavite rezance, piletinu, kupus, luk, mrkvu i papriku.
Pospite sa napravljenim dresinog i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.