Salata sa škampima i ljutim umakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mladi krompir:
2 kilograma
Paradajz:
160 grama
Zelena salata:
Po želji
Škampi:
280 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Med:
2 kašičice
Sok od limuna:
Po želji
Ljuta paprika:
1/4 komada
Korijander:
1 kašika
Instrukcije
U manjoj zdjeli napravite dressing tako što pomiješajte maslinovo ulje, med, sok od limuna, papriku i korijander.
Stavite škampe u veću zdjelu. Prelijte s napravljenim dressingom, poklopite i ostavite u frižideru da odstoje.
Narežite krompir na četvrtine.
Rasporedite zelenu salatu, krompir i paradajz na tanjire za posluživanje.
Dodajte škampe i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.