Salata sa svježim gljivama i peršunom
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Šampinjoni:
500 grama
Peršun:
1/2 šoljice
Sok od limuna:
1/4 šoljice
Maslinovo ulje:
1/4 šoljice
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Paradajz:
2 komada
Instrukcije
U zdjelu za salatu pomiješajte gljive i peršin.
U manjoj zdjeli umutite ulje i limunov sok.
Začinite sa soli i biberom.
Dodajte smjesu s uljem i limunovim sokom u zdjelu s gljivama.
Dobro izmiješajte, pospite parmezanom po vrhu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.