Salata sa tjesteninom u octu
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tjestenina:
1 šolja
Krastavci:
1/2 šolje
Luk:
1/4 šolje
Šećer:
6 kašika
Voda:
1/4 šolje
Ocat:
3 kašike
Senf:
3/4 kašičice
Peršun:
3/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/4 kašičice
Instrukcije
U zdjeli za salatu pomiješajte tjesteninu sa krastavcima i lukom.
Pomiješajte u manjoj posudi šećer sa vodom, octom, senfom, peršunom, biberom, soli i bijelim lukom u prahu.
Prelijte preko tjestenine, promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.