Salsa od škampa

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Salsa od škampa

Sastojci

Škampi:
250 grama
Paradajz:
70 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sok od limete:
1 šolja
Sol:
1 kašičica
Mljeveni biber:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Korijander:
1 šoljica

Instrukcije

  1. Promiješajte sjeckane škampe, sjeckani paradajz, sjeckani luk, sjeckani korijander, sok od limete, sol, biber i sjeckani bijeli luk zajedno u velikoj staklenoj zdjeli. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se okusi sjedine, barem 1 sat. Poslužite hladno.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.