Šampinjoni punjeni sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Šampinjoni:
400 grama
Mladi sir:
200 grama
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Maslac:
Po želji
Instrukcije
Šampinjone oprati, posušiti i ukloniti peteljke.
Sitno isjeckan peršun pomiješati sa svježim sirom, dodati sol i izmiješati sve.
Šampinjone napuniti pripremljenim filom, staviti ih u posudu premazanu maslacem i peći 15-ak minuta na 200 °C, dok ne poprime smeđu boju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.