Šarena salata
Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Sastojci
Kupus:
5/2 kilogram
Krastavci:
3 kilograma
Zeleni paradajz:
5/2 kilogram
Paprike:
5/2 kilogram
Šećer:
200 grama
Sol:
200 grama
Vinobran:
1 pakovanje
Ocat:
1/2 litra
Instrukcije
Povrće sitno isjeckajte i stavite u veliku zdjelu.
Dodajte šećer, sol, ocat i vinobran. Sve zajedno izmiješajte i ostavite 24 sata da odstoji.
Stavite u tegle i hermetički zatvorite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.