Sarma
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Kupus:
1 kilogram
Juneći but:
300 grama
Riža:
60 grama
Crveni luk:
100 grama
Goveđa supa:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Maslo:
Po želji
Pavlaka:
Po želji
Instrukcije
Blanširajte očišćene listove kupusa i ocijedite.
U posebnoj zdjeli pomiješajte meso, rižu i luk. Začinite i izmiješajte.
Napravljenom smjesom punite listove kupusa i formirajte sarme.
Složite ih kružno u lonac za kuhanje pa zalijte goveđom supom i kuhajte.
Rastopite maslo u tavi i dodajte papriku. Prije posluživanja prelijte preko sarme dok ključa.
Poslužite uz pavlaku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.