Sataraš
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Paprike:
1 kilogram
Govedina:
200 grama
Riža:
40 grama
Mrkve:
80 grama
Krompir:
300 grama
Crveni luk:
120 grama
Paradajz:
250 grama
Goveđa supa:
100 mililitara
Zeleni paradajz:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Upržite luk a zatim dodajte meso. Kuhajte dok meso ne bude napola mekano.
Dodajte krompir, paprike, mrkvu, crveni i zeleni paradajz.
Kada i to upržite dodajte rižu.
Dodajte supu i kuhajte.
Sataraš je gotov kad je riža skuhana.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.