Sendviči s mesom i sirom
Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pureća šunka:
250 grama
Jabuka:
150 grama
Sok od limuna:
1 kašičica
Majoneza:
2 kašike
Senf:
1 kašičica
Maslo:
1 kašičica
Hljeb:
8 kriški
Švicarski sir:
8 kriški
Paradajz:
8 kriški
Instrukcije
Pomiješajte izrendanu pureću šunku i jabuku, limunov sok, senf i majonezu.
Premažite kriške hljeba s maslom.
Ravnomjerno premažite smjesu s mesom preko 4 kriške.
Dodajte po krišku sira i paradajza a zatim prekrijte sa preostale 4 kriške hljeba.
Prerežite sendviče na pola i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.