Sir i grašak s paradajzom i curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Indijski sir:
250 grama
Paradajz:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Garam masala:
2 kašičice
Kurkum:
1/2 kašičice
Crvena paprika:
3 kašičice
Grašak:
300 grama
Supa od povrća:
300 mililitara
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte 2 kašike ulja u tavi, dodajte sir i pecite dok sir ne dobije zlatno smeđu boju. Kada sir dobije boju izvadite ga iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte crveni i bijeli luk i kuhajte 5 minuta ili dok luk ne omekša.
Umiješajte začine, paradajz i supu od povrća. Dovedite do ključanja i kuhajte na manjoj temperaturi još 10 minuta.
Dodajte sir i grašak i kuhajte još 5 minuta.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.