Sirnica sa kajmakom
Sastojci
Instrukcije
U zdjeli dobro umutite jaja pa dodajte sir i sol. Sve dobro izmiješajte.
Razvucite jufke na brašnjavoj površini i prekrijte sa redovima smjese od sira tako da jufke možete rolati.
Urolajte jufke i složite u kovrte u podmazanu posudu za pečenje.
Rastopite ostatak masla i pomiješajte sa kajmakom pa sa pola smjese premažite jufke.
Stavite pitu u pećnicu i pecite 30-40 minuta ili dok ne bude pečena.
Izvadite pitu iz pećnice, premažite sa ostatkom smjese od kajmaka i vratite ponovo u pećnicu da se malo zapeče.
Izvadite, ostavite da ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.