Sirnica sa kajmakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sirnica sa kajmakom

Sastojci

Jufke:
4 komada
Mladi sir:
300 grama
Jaja:
3 komada
Sol:
Po želji
Kajmak:
600 grama
Maslo:
145 grama

Instrukcije

  1. U zdjeli dobro umutite jaja pa dodajte sir i sol. Sve dobro izmiješajte.

  2. Razvucite jufke na brašnjavoj površini i prekrijte sa redovima smjese od sira tako da jufke možete rolati.

  3. Urolajte jufke i složite u kovrte u podmazanu posudu za pečenje.

  4. Rastopite ostatak masla i pomiješajte sa kajmakom pa sa pola smjese premažite jufke.

  5. Stavite pitu u pećnicu i pecite 30-40 minuta ili dok ne bude pečena.

  6. Izvadite pitu iz pećnice, premažite sa ostatkom smjese od kajmaka i vratite ponovo u pećnicu da se malo zapeče.

  7. Izvadite, ostavite da ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.