Šiš-ćevap

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Šiš-ćevap

Sastojci

Juneće meso:
700 grama
Crveni luk:
450 grama
Mrkve:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Celer:
Po želji
Peršun:
Po želji
Štapići:
6 komada
Kiselo mlijeko:
Po želji

Instrukcije

  1. Izrežite meso na veće komade a luk na listove.

  2. Na štapiće redajte meso i luk ali tako da svaki štapić mora početi i završiti sa mesom.

  3. Stavite štapiće u veću posudu za kuhanje pa preko dodajte sol, biber, mrkvu, peršun i celer.

  4. Dodajte vodu i stavite na srednju temperaturu da prokuha.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso ne omekša.

  6. Pred kraj dodajte papriku a zatim skinite i poslužite uz kiselo mlijeko .

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.