Šiš-ćevap
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Juneće meso:
700 grama
Crveni luk:
450 grama
Mrkve:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Celer:
Po želji
Peršun:
Po želji
Štapići:
6 komada
Kiselo mlijeko:
Po želji
Instrukcije
Izrežite meso na veće komade a luk na listove.
Na štapiće redajte meso i luk ali tako da svaki štapić mora početi i završiti sa mesom.
Stavite štapiće u veću posudu za kuhanje pa preko dodajte sol, biber, mrkvu, peršun i celer.
Dodajte vodu i stavite na srednju temperaturu da prokuha.
Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso ne omekša.
Pred kraj dodajte papriku a zatim skinite i poslužite uz kiselo mlijeko .
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.