Škampi s jabukama u curry sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Maslo:
1/4 šolje
Jabuke:
2 komada
Brašno:
2 kašičice
Curry u prahu:
3/4 kašičice
Voda:
3/4 šolje
Pileća kocka:
1/2 komada
Škampi:
300 grama
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
U većoj tavi pirjajte luk i celer na maslu, oko 2 minute.
Umiješajte jabuke i pirjajte još 1-2 minute.
Pospite brašnom i curryem pa postepeno dodajite vodu u kojoj ste predhodno rastopili pileću kocku.
Kada smjesa postane glatka dodajte škampe i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i pirjajte još 3-4 minute ili dok škampe ne budu gotove.
Skinite s vatre i poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.