Škampi sa patlidžanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Luk:
1 šolja
Zelena paprika:
1 šolja
Celer:
1 šolja
Patlidžan:
4 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Maslo:
2 kašike
Škampi:
450 grama
Kuhana riža:
2 šolje
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Majoneza:
3/4 šolje
Prezla:
1 šolja
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte maslo pa dodajte luk, papriku, celer, patlidžan i bijeli luk. Pirjajte dok povrće ne omekša.
Umiješajte škampe, rižu, Worcestershire umak, sol, biber, majonezu i majčinu dušicu.
Prespite sve u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa prezlom i stavite u pećnicu.
Pecite 45 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.