Škampi u curry sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Škampi:
450 grama
Konzervisana krem supa od brokula:
1 konzerva
Grožđice:
70 grama
Crveni luk:
1 glavica
Maslac:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Curry u prahu:
2 kašičice
Kisela pavlaka:
80 mililitara
Sok od limuna:
1/4 kašičice
Instrukcije
Na zagrijanom maslacu, u tavi propržiti isjeckani luk.
Umiješati supu od gljiva i curry u prahu.
Kuhati 4-5 minuta, uz konstantno miješanje.
Dodati skuhane škampe i grožđice, pa umiješati začine, kiselu pavlaku i sok od limuna.
Jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.