Škampi u maslu s bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Ljuti umak:
1/2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Bijelo vino:
3 kašike
Škampi:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Instrukcije
Rastopite maslo u tavi pa umiješajte peršun, bijeli luk,crveni luk, papriku, umak i sol.
Kuhajte 1-2 minute na većoj temperaturi.
Dodajte vino i kuhajte još 1/2 minute.
Dodajte škampe i kuhajte dok ne dobiju ružičastu boju.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.