Slatko od šumskih jagoda

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Slatko od šumskih jagoda

Sastojci

Šećer:
400 grama
Limun:
2 komada
Jagode:
200 grama

Instrukcije

  1. U veću šerpu redati: šećer, oprane i očišćene jagode, limunov sok, pa ponovo šećer.

  2. Postupak ponavljati do isteka materijala, pazeći da na površini bude šećer.

  3. Šerpu prekriti i ostaviti da prenoći.

  4. Nakon što prenoći, mješavinu kuhati na jačoj temperaturi, uz povremeno miješanje i skidanje pjene koja se formira na površini.

  5. Skuhano slatko u šerpi prekriti čistom, vlažnom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi.

  6. Preliti u tegle, čvrsto ih zatvoriti i čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.