Slatko od šumskih jagoda
Sastojci
Instrukcije
U veću šerpu redati: šećer, oprane i očišćene jagode, limunov sok, pa ponovo šećer.
Postupak ponavljati do isteka materijala, pazeći da na površini bude šećer.
Šerpu prekriti i ostaviti da prenoći.
Nakon što prenoći, mješavinu kuhati na jačoj temperaturi, uz povremeno miješanje i skidanje pjene koja se formira na površini.
Skuhano slatko u šerpi prekriti čistom, vlažnom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi.
Preliti u tegle, čvrsto ih zatvoriti i čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.