Složenac od patlidžana i sira
Sastojci
Instrukcije
U tavi pržite patlidžan premazan maslinovim uljem dok ne omekša.
Stavite ricottu, žumanjke, vlasac, pinjole, 2 kašike bosiljka, sol, biber i 80 gr parmezana u jednu posudu.
Poredajte jednu trećinu patlidžana u pravougaonu posudu za pečenje premazanu uljem (dimenzija 25 x7 cm).
Pospite jednom trećinom sosa za tjesteninu i jednom trećinom mješavine od sira.
Ponovite isti postupak još dva puta.
Stavite prezlu, preostali parmezan i bosiljak u jednu posudu.
Dodajte sol i biber, pa ovu mješavinu pospite preko ricotta mješavine.
Pecite 25-30 minuta na 200 °C, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.