Šnicle od blitve
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Blitva:
1 kilogram
Jaja:
3 komada
Prezla:
150 grama
Ribani sir:
50 grama
Mješavina začina:
1 kašika
Brašno:
150 grama
Maslinovo ulje:
4 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Kisela pavlaka:
2 decilitra
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Mrkva:
1 komad
Instrukcije
Blitvu oprati, prokuhati, ocijediti i isjeckati.
U jednu od kuhinjskih posuda staviti isjeckanu blitvu, 4 kašike maslinovog ulja, 1 jaje, 50 gr ribanog sira, 2 kašike prezle, 1 ishrendana mrkva, 1 kašiku mješavine začina i sitno isječen bijeli luk.
Od ove smjese oblikovati šnicle, uvaljati ih u brašno, jaja i prezlu, pa ih ispeći u tavi na vrelom ulju.
Gotove šnicle po želji preliti kiselim vrhnjem i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.