Šnicle od krompira i suhog mesa
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 80 minuta
Sastojci
Krompir:
600 grama
Maslac:
150 grama
Suho meso:
150 grama
Jaja:
2 komada
Prezla:
2 kašike
Brašno:
150 grama
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Krompir oguliti, oprati i staviti da se kuha.
Skuhati i suho meso, ali u posebnoj posudi.
Kada se skuha, krompir izgnječiti, a suho meso sitno isjeći ili samljeti.
U izgnječeni krompir dodati jedno jaje, zatim suho meso, brašno i sol, pa sve umiješati.
Od ove smjese oblikovati šnicle, svaku potopiti u prethodno izmućeno jaje, uvaljati u prezlu i peći u tavi na laganoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.