Šnicle od krompira i suhog mesa

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 80 minuta
Šnicle od krompira i suhog mesa

Sastojci

Krompir:
600 grama
Maslac:
150 grama
Suho meso:
150 grama
Jaja:
2 komada
Prezla:
2 kašike
Brašno:
150 grama
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir oguliti, oprati i staviti da se kuha.

  2. Skuhati i suho meso, ali u posebnoj posudi.

  3. Kada se skuha, krompir izgnječiti, a suho meso sitno isjeći ili samljeti.

  4. U izgnječeni krompir dodati jedno jaje, zatim suho meso, brašno i sol, pa sve umiješati.

  5. Od ove smjese oblikovati šnicle, svaku potopiti u prethodno izmućeno jaje, uvaljati u prezlu i peći u tavi na laganoj temperaturi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.