Šnicle od špinata
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Špinat:
800 grama
Brašno:
3 kašike
Maslac:
1 kašika
Mlijeka:
150 mililitara
Jaja:
3 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Prezla:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
U šerpu staviti mlijeko, pa kada proključa, postepeno dodavati brašno uz konstantno miješanje.
Kada se dobije gusta smjesa, dodati maslac i jedno jaje.
Očišćen i isjeckan špinat staviti u smjesu od brašna, dodati sol, biber i sitno isjeckan bijeli luk.
Od ove smjese oblikovati šnicle.
Svaku šniclu uvaljati u umućena jaja, pa u prezlu i peći u tavi, na zagrijanom ulju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.