Šnicle od tikvica
Sastojci
Instrukcije
Oprati i očistiti tikvice, izrendati ih i ostaviti na stranu, pa ih kasnije iscijediti.
Smjesu praviti tako što ćete u jednu posudu staviti jaja, sir, sitno isjeckan peršun, tikvice, crveni i bijeli luk (prethodno isječen sitno), te biber, sol i papriku po želji.
Postepeno dodavati brašno i miješati dok se sve čvrsto ne sjedini.
Veličinu šnicle ćete odrediti veličinom kašike kojom uzimate smjesu i stavljate u vrelo ulje da se peče.
Šnicle koje ste ispekli možete dekorisati preljevima i sastojcima po vašoj želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.