Sogan dolma
Sastojci
Instrukcije
Očistite luk i zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta.
Izvadite, iscijedite i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu dodajte meso, mrkvu, celer, rižu, sol, biber u zdjelu i dobro izmiješajte.
Napravljenom smjesom punite lukove.
Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu a ostatak punite.
Složite napunjene lukove u lonac i pospite alevom paprikom.
Pomastite i zalijte mlakom vodom.
Kuhajte na većoj temperaturi a kasnije smanjite temperaturu.
Prilikom serivranja pospite s sokom od limuna ili pavlakom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.