Sos za roštiljska jela

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 5 minuta
Sos za roštiljska jela

Sastojci

Kečap:
2 litra
Ocat:
800 mililitara
Šećer:
200 grama
Sok od limuna:
2 kašike
Crvena paprika:
2 kašike
Biber:
3 kašike
Sol:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Sve sastojke staviti u jednu posudu za kuhanje.

  2. Kuhati na niskoj temperaturi uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne.

  3. Sos ohladiti, pa poslužiti uz roštiljska jela od mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.