Špagete u sosu od paradajza i maslina
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Špageti:
250 grama
Cherry paradajz:
200 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Bosiljak:
1/2 svežnja
Crne masline:
10 komada
Kapari:
1 kašika
Limun:
1 komad
Parmezan:
Po želji
Instrukcije
Špagete skuhajte prema uputstvu s vrećice u slanoj vodi.
U međuvremenu paradajz pomiješajte u posebnoj posudi sa uljem, bosiljkom, kaparijem, limunovom korom i sokom i prstohvatom soli.
Špagete procijedite, pa vratite u šerpu.
Dodajte pripremljenu mješavinu i sve pomiješajte.
Poslužite jelo posuto parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.