Špagete u sosu od sardina
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Špageti:
100 grama
Paradajz:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Crne masline:
15 komada
Crvena chilli paprika:
1/2 kašičice
Origano:
1 kašičica
Sardine:
1 konzerva
Sok od limuna:
1/2 komada
Instrukcije
Skuhajte špagete prema uputstvu s vrećice.
U međuvremenu pomiješajte paradajz sa lukom, chilli paprikom i bosiljkom ili origanom.
Sardine podgrijte.
Procijedite tjesteninu, pa ju pospite sa mješavinom paradajza i drugih sastojaka.
Dodajte izdrobljene sardine, začinite biberom i limunovim sokom, pa poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.