Špagete u sosu od povrća
Sastojci
Instrukcije
Patlidžan oguliti, izrezati na kockice, posoliti i ostaviti da pusti sok.
Nakon što odstoji, patlidžan iscijediti, kako bi se odstranila sva gorčina.
Oguljeni paradajz i tikvicu također izrezati na kockice.
Na zagrijanom ulju propržiti sitno izrezan bijeli luk i meso, zatim dodati patlidžan, tikvice i paradajz, pa sve dinstati nekoliko minuta.
U smjesu umiješati začine po želji i paradajz sok, pa ostaviti da krčka 15-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
Špagete skuhati po uputstvu s pakovanja, dodati ih u sos i sve izmiješati.
Pri serviranju ih posuti parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.