Špagete u sosu od tunjevine, patlidžana i paradajza
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Patlidžan:
1 komad
Limun:
1 komad
Špageti:
375 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Paradajz:
600 grama
Tunjevina:
425 grama
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju ispržite patlidžan izrezan na kolutove, a zatim ga izrežite na tanje trake.
Naribajte limunovu koru.
Špagete skuhajte po uputstvu sa amabalaže, a zatim procijedite.
U većoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte paradajz i tunjevinu.
Kuhajte 5-6 minuta, pa dodajte patlidžan i špagete.
Kuhajte nekoliko minuta, dodajte limunovu koru i peržun, pa poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.