Špageti bolognese
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte isjeckano meso i kuhajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tave i stavite na stranu.
Dodajte pileću jetru u istu tavu i kuhajte. Izvadite jetru iz tave, isjeckajte je i stavite na stranu.
Dodajte luk u tavu i pržite 4-5 minuta, dok ne omekša i dobije boju.
Dodajte bijeli luk, crvene paprike, zelene paprike i gljive pa pržite 5-6 minuta, ili dok omkeša.
Dodajte kuhano mljeveno meso, kuhanu jetru, paradajz sos. Kuhajte do 8 minuta.
Dodajte vino i paradajz pa sačekajte dok proključa. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte od 30 do 45 minuta.
Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom.
Dodajte timijan, peršin i origano. Dobro promiješajte.
Poslužite u 4 jednake posude, zajedno s svježe ribanim parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.