Špageti s limunom i bosiljkom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Špageti:
450 grama
Parmezan:
3/2 solja
Sok od limuna:
3/4 šolje
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Kora od limuna:
2 kašičice
Bosiljak:
1 šolja
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte sir sa sokom od limuna.
Postepeno dodajite ulje i miješajte dok se sir ne rastopi.
Začinite sa soli i biberom, umiješajte limunovu koru pa prelijte špagete s dobivenom smjesom.
Pospite s bosiljkom, promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.