Špageti s piletinom i maslinama
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Špageti:
300 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Pileći fileti:
3 komada
Ljuta paprika:
1/2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Masline:
30 komada
Kora od limuna:
Po želji
Sok od limuna:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte špagete u posoljenoj vodi, slijdeći uputstva na ambalaži.
U međuvremenu u većoj tavi zagrijte ulje na visokoj temperaturi, dodajte bijeli luk i papriku pa pirjajte uz povremeno miješanje, oko 1 minutu.
Začinite piletinu sa soli i biberom pa umiješajte u tavu s lukom i pecite 6 minuta.
Umiješajte masline, sok od limuna i limunovu koru u tavu pa prespite sve u posudu sa špagetama.
Pospite sa peršunom i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.