Špageti sa limunom, artičokom i chilli paprikom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Špageti sa limunom, artičokom i chilli paprikom

Sastojci

Limun:
2 komada
Špageti:
375 grama
Maslac:
50 grama
Bijeli hljeb:
4 kriške
Bijeli luk:
3 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Crvene paprike:
2 komada
Konzervisane artičoke:
800 grama
Peršun:
1/4 šoljice

Instrukcije

  1. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće slane vode, slijedite uputsvo na ambalaži.

  2. Iscijedite i ostavite 1/3 šoljice tekućine. Vratite ostalo u lonac.

  3. U međuvremenu, rastopite polovinu masla u tavi na srednjoj temperaturi.

  4. Dodajte bijeli luk, hljeb i kuhajte s povećanjem temperature 3-4 minute ili dok ne dobije zlatnu boju. Prenesite u zdjelu.

  5. Rastopite preostali maslac u tavi. Dodajte luk i chilli. Kuhajte, uz miješanje, 3 minute ili dok ne omekša.

  6. Dodajte u tjesteninu : naribanu limunovu koru, sok od limuna, zadržanu tekućinu, artičoke, peršun i pola smjese od hljeba. Izmiješajte.

  7. Po vrhu pospite preostalu smjesu od hljeba. Poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.