Špageti sa limunom, artičokom i chilli paprikom
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće slane vode, slijedite uputsvo na ambalaži.
Iscijedite i ostavite 1/3 šoljice tekućine. Vratite ostalo u lonac.
U međuvremenu, rastopite polovinu masla u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk, hljeb i kuhajte s povećanjem temperature 3-4 minute ili dok ne dobije zlatnu boju. Prenesite u zdjelu.
Rastopite preostali maslac u tavi. Dodajte luk i chilli. Kuhajte, uz miješanje, 3 minute ili dok ne omekša.
Dodajte u tjesteninu : naribanu limunovu koru, sok od limuna, zadržanu tekućinu, artičoke, peršun i pola smjese od hljeba. Izmiješajte.
Po vrhu pospite preostalu smjesu od hljeba. Poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.