Špageti u umaku s limunom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Špageti:
150 grama
Maslo:
3 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Poriluk:
3/2 solja
Sol:
1/4 kašičice
Pileća supa:
1/2 šolje
Sok od limuna:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
Skuhajte špagete slijedeći uputstva na ambalaži.
Zagrijte 1 kašiku masla u tavi pa dodajte bijeli luk,poriluk i sol. Pecite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte supu, sok od limuna i pirjajte još 2-3 minute ili dok se tekučina ne smanji za pola. Umiješajte preostalo maslo pa skinite s vatre.
Stavite špagete u zdjelu srednje veličine, prelijte s dobivenim umakom i promiješajte.
Pospite s peršunom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.