Štrudla od tikve sa parmezanom i orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Štrudla od tikve sa parmezanom i orasima

Sastojci

Tikva:
300 grama
Samorastuće brašno:
2 šolje
Ružmarin:
2 kašike
Parmezan:
1 šolja
Mlijeko:
1 šolja
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Nasjeckani orasi:
1/2 šolje
Parmezan:
2 kašike

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.

  2. Obložite posudu za pečenje sa folijom, dodajte tikvu i stavite u pećnicu. Pecite 20-25 minuta ili dok tikva ne omekša.

  3. Izvadite posudu iz pećnice pa napravite pire od tikve.

  4. U većoj zdjeli pomiješajte pire od tikve sa brašnom, ružmarinom, 1 šoljom parmezana, uljem i mlijekom.

  5. Prespite smjesu u posudu za pečenje, pospite sa orasima i parmezanom pa pecite 35 minuta.

  6. Izvadite iz pećnice, ostavite malo da ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.