Štrudla sa jabukom i džemom od trešnje
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 220 °C. Izmiješajte sir i cimet dok ne dobijete smjesu.
Dodajte jabuku i džem u napravljenu smjesu.
Pomastite jedan po jedan list maslinovim uljem. Dodajte smjesu na listove ostavljajući 4 cm slobodnog prostora na krajevima.
Presavijte sa strane i smotajte u obliku štrudle.
Prenesite u tepsiju za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Pospite sa preostalim cimetom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.