Štrudla sa jabukom i džemom od trešnje

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Štrudla sa jabukom i džemom od trešnje

Sastojci

Ricotta sir:
200 grama
Cimet:
1/4 kašičice
Crvena jabuka:
1 komad
Džem od trešanja:
1/2 šoljice
Jufka:
5 listova
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 °C. Izmiješajte sir i cimet dok ne dobijete smjesu.

  2. Dodajte jabuku i džem u napravljenu smjesu.

  3. Pomastite jedan po jedan list maslinovim uljem. Dodajte smjesu na listove ostavljajući 4 cm slobodnog prostora na krajevima.

  4. Presavijte sa strane i smotajte u obliku štrudle.

  5. Prenesite u tepsiju za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

  6. Pospite sa preostalim cimetom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.