Suhi kolačići sa džemom od kupine
Sastojci
Instrukcije
U manjoj posudi mikserom umutite maslac i šećer u glatku masu.
Umiješajte ½ kašikice ekstrakta badema, a zatim i brašno.
Zamijesite tijesto, razvijte na debljinu oko 4 cm, pa iskružite kolačiće.
Na svakom kolačiću prstom napravite udubljenje na sredini i napunite džemom.
Poredajte kolačiće u pleh za pečenje i pecite 14-18 minuta na 175 °C dok ne dobiju smeđkastu boju.
U međuvremenu izmiksajte šećer u prahu, ekstrakt badema i mlijeko.
Ispečene kolačiće ostavite da se ohlade 1 minutu, pa ih prelijte ovom smjesom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.